Napriek opakovaným pokusom vymaniť sa zo vzťahu s bielou múkou a cukrom to zatiaľ vždy dopadlo osobným zlyhaním. Obvykle neodolám vôni čerstvo upečeného chleba alebo zožeriem Ritterku skôr, ako stihnete vyhláskovať cukrovka. A to ani nebola moja (myslím tá čokoláda). Pritom viem, že gliadín mi práve neprospieva a rafinovaný cukor je vo svojej podstate jed. Zvyk a návyk je však železná, chrumkavá a sladučká košeľa, z ktorej sa ťažko vyzlieka. Tož som si poplakal nad klávesnicou a teraz k veci. Keď už sa rozhodnete zhrešiť, odporúčam to robiť čo možno najstriedmejšie a pri tej príležitosti je dobrou variantou upiecť si niečo doma. Domáci kváskový chlieb s bryndzou je predsa len zdravší ako plne syntetická bagetka z pumpy, zapíjaná hnedým nápojom, známym pre svoje liečivé účinky, za ktoré vďačí najmä glukózovo – fruktózovému sirupu a kyseline fosforečnej (koniec reklamnej vsuvky). Lupačka alebo česky povedané Makovka vám spríjemní víkendové ráno. Okrem toho, že neobsahuje rôzne zlepšujúce prípravky, pri jej príprave máte možnosť vstať od monitoru, precvičiť si prsty a predísť syndrómu karpálneho tunela. Prípadne meditovať o ťažkom údele človeka západnej civilizácie, ktorý nevie, čo od dobroty jesť a ešte o tom aj bloguje. Z uvedených surovín upečiete 6 menších lupačiek.
Napriek opakovaným pokusom vymaniť sa zo vzťahu s bielou múkou a cukrom to zatiaľ vždy dopadlo osobným zlyhaním. Obvykle neodolám vôni čerstvo upečeného chleba alebo zožeriem Ritterku skôr, ako stihnete vyhláskovať cukrovka. A to ani nebola moja (myslím tá čokoláda). Pritom viem, že gliadín mi práve neprospieva a rafinovaný cukor je vo svojej podstate jed. Zvyk a návyk je však železná, chrumkavá a sladučká košeľa, z ktorej sa ťažko vyzlieka. Tož som si poplakal nad klávesnicou a teraz k veci. Keď už sa rozhodnete zhrešiť, odporúčam to robiť čo možno najstriedmejšie a pri tej príležitosti je dobrou variantou upiecť si niečo doma. Domáci kváskový chlieb s bryndzou je predsa len zdravší ako plne syntetická bagetka z pumpy, zapíjaná hnedým nápojom, známym pre svoje liečivé účinky, za ktoré vďačí najmä glukózovo – fruktózovému sirupu a kyseline fosforečnej (koniec reklamnej vsuvky). Lupačka alebo česky povedané Makovka vám spríjemní víkendové ráno. Okrem toho, že neobsahuje rôzne zlepšujúce prípravky, pri jej príprave máte možnosť vstať od monitoru, precvičiť si prsty a predísť syndrómu karpálneho tunela. Prípadne meditovať o ťažkom údele človeka západnej civilizácie, ktorý nevie, čo od dobroty jesť a ešte o tom aj bloguje. Z uvedených surovín upečiete 6 menších lupačiek.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste