Do hrnca si dáme 0,3 dl smotany a sušenú levanduľu.
Necháme zovrieť a vylejeme do pohárika.
Necháme vychladnúť a dáme do chladničky cez noc nech sa poriadne vylúhuje.
Na druhý deň ju znova zohrejeme a pridáme znova 0,3 dl smotany, necháme znova zovrieť a prelejeme cez sitko aby sa kúsky levandule nedostali do zmesi.
Plnka:
Levanduľovú smotanu dáme v hrnci zohrievať, keď začne bublať pridáme na kúsky polámanú čokoládu.
Miešame kým sa neroztopí a pridáme med.
Poriadne rozmiešame, necháme vychladnúť a potom dáme do chladničky na pol hodinku.
Môžeme plniť škrupinky.
Škrupinky plníme len do polovice, druhú polovicu vyplníme s marcipánom. Z marcipánu si jednoducho odštipneme primerané množstvo a vtlačíme do škrupinky.