Je označovaná za klenot (najmä) juhočeskej kuchyne a podľa môjho názoru oprávnene. Jednoduché, na suroviny nenáročné jedlo, ktoré poteší a zasýti. Jedinou komplikáciou by mohol byť kôpor, kto si však v lete zamrazil, ten nemá problém. Kto si nezamrazil, ten si kulajdu neurobí (ak nie je Babica), pretože kulajda bez kôpru za moc nestojí. Mimochodom, kôpor. Keď ho cítim, robí sa mi nevoľno a už samotné slovo vo mne vyvoláva pocit, ako keď niekto škriabe nechtami po tabuli. Je zaujímavé, že v niektorých jedlách mi neprekáža a som vďačný mojej zmyslovej sústave, že kulajda je jedným z nich. To sú však moje súkromné traumy, poďme späť k receptu.
Je označovaná za klenot (najmä) juhočeskej kuchyne a podľa môjho názoru oprávnene. Jednoduché, na suroviny nenáročné jedlo, ktoré poteší a zasýti. Jedinou komplikáciou by mohol byť kôpor, kto si však v lete zamrazil, ten nemá problém. Kto si nezamrazil, ten si kulajdu neurobí (ak nie je Babica), pretože kulajda bez kôpru za moc nestojí. Mimochodom, kôpor. Keď ho cítim, robí sa mi nevoľno a už samotné slovo vo mne vyvoláva pocit, ako keď niekto škriabe nechtami po tabuli. Je zaujímavé, že v niektorých jedlách mi neprekáža a som vďačný mojej zmyslovej sústave, že kulajda je jedným z nich. To sú však moje súkromné traumy, poďme späť k receptu.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste