NajRecept.sk Polievky Husté polievky Krémová polievka z pečených paprík
Krémová polievka z pečených paprík
Recept Krémová polievka z pečených paprík
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Nedávno sa mi zásluhou jedného dobrodinca (nech dosiahne nirvánu) dostalo do rúk väčšie množstvo červenej hrubostennej papriky (takej malej jabĺčkovej). Okrem klasického zavárania, ktoré prebehlo v réžii ženských rodinných príslušníkov, som sa znenazdajky rozhodol uvariť paprikovú polievku. V živote som nič podobné neskúšal a ani nejedol, no v poslednom čase mám nutkanie variť polievky takmer zo všetkého, čo aspoň vzdialene pripomína zeleninu. Keďže paprikovica mala masívny úspech a chutí dobre teplá i studená, podelím sa s vami o svoju skúsenosť. Pripravte sa, už to ide.

Varic Daniel    ·   16.4.2014

Krémová polievka z pečených paprík

Nedávno sa mi zásluhou jedného dobrodinca (nech dosiahne nirvánu) dostalo do rúk väčšie množstvo červenej hrubostennej papriky (takej malej jabĺčkovej). Okrem klasického zavárania, ktoré prebehlo v réžii ženských rodinných príslušníkov, som sa znenazdajky rozhodol uvariť paprikovú polievku. V živote som nič podobné neskúšal a ani nejedol, no v poslednom čase mám nutkanie variť polievky takmer zo všetkého, čo aspoň vzdialene pripomína zeleninu. Keďže paprikovica mala masívny úspech a chutí dobre teplá i studená, podelím sa s vami o svoju skúsenosť. Pripravte sa, už to ide.

Suroviny
6 ks
jabĺčkové červené papriky
1 ks
konzerva rajčín
1 ks
zemiak
1 ks
cibuľa
1 ks
cesnak
1 ks
zeleninový bujón
1 ČL
červená paprika
2 ČL
worchesterová omáčka
z 1/2 ks
citrónová šťava
2 ČL
cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Papriky rozložte na plech vyložený papierom na pečenie a vložte pod rozpálený gril.
  2. Keď začnú černieť, obráťte ich a nechajte sčernieť i z druhej strany.
  3. Po opečení ich pod tečúcou vodou zbavte šúp i jadrovníkov a nakrájajte na kúsky.
  4. V hrnci na troške olivového oleja opražte nadrobno nakrájanú cibuľku cca 3 minúty a potom prihoďte cesnak a červenú papriku.
  5. Premiešajte a po minúte pridajte papriku, rajčiny z konzervy a nadrobno nakrájaný zemiak.
  6. Prilejte cca 8 dcl vody a zeleninový bujón.
  7. Keď sú zemiaky mäkké, rozmixujte polievku tyčovým mixérom dohladka.
  8. Dochuťte worchestrovou omáčkou, citrónovou šťavou a cukrom, prípadne pridajte čerstvé bylinky (po odstavení z plameňa).
  9. Odporúčam podávať s údeným syrom a mletým čiernym korením.
Mňam mňam.

P.S. Pravdupovediac, nie som veľkým priaznivcom varenej papriky, napríklad, keď počujem slovo lečo, hneď si dám mocné antacidum a idem si poplakať do vankúša. Naproti tomu, táto polievka nijaké nežiaduce účinky nevyvoláva, snáď je to spôsobené opečením a odstránením šupy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár