Starovekí Gréci verili, že huby dodávajú silu bojovníkom v bitke. Rimania zase považovali huby za dar, ktorý podávali len pri výnimočných a slávnostných príležitostiach. Dnes im málokto prikladá nejakú zvláštnu dôležitosť , a ja verím, že je čas to zmeniť! Huby sú skvelým zdrojom minerálov a draslíku ( pomáha znížiť vysoký krvný tlak). V jednej porcií šampiňónov získame 20-40% dennej dávky medi ( má kardiopreventívne vlastnosti). Sú bohatým zdrojom riboflavínu (B2), vitamínu B5, niacínu (B3) a selénu. Tak isto treba spomenúť zinok, ktorý ovplyvňuje imunitný systém a tým chráni proti prechladnutiu. Vedecké štúdie dokazujú, že extrakt z bielych húb môže znížiť bunkové bujnenie a zmenšiť veľkosť tumoru. Huby obsahujú nielen málo kalórií ale aj esenciálne aminokyseliny, probiotickú schopnosť, či zložky ako chitín, železo, zinok a vlákninu. Burger v akejkoľvek podobe som ešte v živote nejedla. Som šťastná že to už mám za sebou, a práve v raw podobe. Toto sú presne tie chvíle, keď si poviete, že život stojí zato!
Starovekí Gréci verili, že huby dodávajú silu bojovníkom v bitke. Rimania zase považovali huby za dar, ktorý podávali len pri výnimočných a slávnostných príležitostiach. Dnes im málokto prikladá nejakú zvláštnu dôležitosť , a ja verím, že je čas to zmeniť! Huby sú skvelým zdrojom minerálov a draslíku ( pomáha znížiť vysoký krvný tlak). V jednej porcií šampiňónov získame 20-40% dennej dávky medi ( má kardiopreventívne vlastnosti). Sú bohatým zdrojom riboflavínu (B2), vitamínu B5, niacínu (B3) a selénu. Tak isto treba spomenúť zinok, ktorý ovplyvňuje imunitný systém a tým chráni proti prechladnutiu. Vedecké štúdie dokazujú, že extrakt z bielych húb môže znížiť bunkové bujnenie a zmenšiť veľkosť tumoru. Huby obsahujú nielen málo kalórií ale aj esenciálne aminokyseliny, probiotickú schopnosť, či zložky ako chitín, železo, zinok a vlákninu. Burger v akejkoľvek podobe som ešte v živote nejedla. Som šťastná že to už mám za sebou, a práve v raw podobe. Toto sú presne tie chvíle, keď si poviete, že život stojí zato!
Užívame a nevieme sa dojesť!
Poznámka: Zostane nám veľa syra, pokojne ho nechajte niekoľko dní "dozrieť" a uložte do chladničky. Tip: Určite vyskúšajte do burgerov pridať čerstvú pažítku či petržlenovú vňať - NEŠETRITE! Božské sú aj pikantné variácie, skúste napríklad do pomazánky primiešať nasekané chilly. Chrumkavé semienka v burgeroh určite oceníte. Je to gastronomický skvost!Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste