Prebratú šošovicu som nechal hodinku odpočívať vo vode a potom som ju dal variť s bobkovým listom, asi tak pol hodinu a v tej vode, v ktorej bola namočená. Raz som z nej aj pozbieral penu...
Keď už bola, tak som ju dochutil soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
Na panvici som opiekol lyžicu hladkej múky, je potom ľahšie stráviteľná a chutnejšia, rozhabarkoval som ju v sladkej smotane.
Nechal som prevrieť v prívarku a odstavil som.
Potom som opatrne primiešaval kyslú smotanu, pridával som ju po troške, aby sa mi nezrazila.
Na panvici a na olivovom oleji som orestoval najemno nakrájanú cibuľu a keď už bola, tak som k nej pridal cesnak, tiež najemno nakrájaný.
Odstavil som a po minútke som to pridal do prívarku.
Na záver som ešte dochutil pár kvapkami citrónovej šťavy a podával som s volským okom.