Jednozrnku namočíme na deň alebo dva do vody. Premývame aspoň 2 krát denne.
Vodu zlejeme a jednozrnku vysypeme do mixéra spolu s trochou vody, mletej rasce a soli. Mixujeme až kým nám nevznikne polotekuté cesto.
Vytvoríme asi 1cm hrubé placky ( na pečiaci papier alebo fóliu) a dáme sušiť na 40°C.
TIP:
Suchšie odrezky zo sušených chlebíčkov sú super chrumkavé a tak je to skvelá náhrada slaných paličiek alebo chlebových tyčiniek. Môžte si ich zabaliť so sebou do práce či do školy a keď vás prepadne hlad či únava svoju záchranu budete mať po ruke :)
Chlebík je hneď po vysušený trošku chrumkavý, ale ak máte chuť na mäkučký "sendvičový" chlieb strčte ho na noc do sáčku, krásne zmäkne, môžete ho naplniť humusom či inou pomazánkou a nezabúdajte na veľa zeleninky. Je to skvelá desiata pre deti. Pestrosť ich proste baví!
Ak dáte sušiť tenšiu vrstvu vznikne vám krásne chrumkavý keksík a tak ho môžete nalámať na menšie kúsky a používať ho ako krutóny do raw či neraw polievok.