NajRecept.sk Odležaný syr
Odležaný syr
Recept Odležaný syr
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Jednoduchý názov, jednoduchý recept...ale tá chuť! Jedol som ho na malej oslave u mojej švagrinej Editky - ale čo Vám budem hovoriť, to musíte ochutnať :)

S varechou v ruke    ·   3.3.2014

Odležaný syr

Jednoduchý názov, jednoduchý recept...ale tá chuť! Jedol som ho na malej oslave u mojej švagrinej Editky - ale čo Vám budem hovoriť, to musíte ochutnať :)

Suroviny
aspoň tri druhy, ktoré vám chutia
syr
olivový olej
olivy
chilli paprička
sušená bazalka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
Ja som použil ementál, mozzarellu a gorgonzolu...
  1. Syry som nakrájal na malé kocky a podobné geometrické tvary, nakladané olivy na kolieska a chilli papričku na tenké pásiky.
  2. Postupne som vkladal do pohára a ochucoval len soľou a sušenou bazalkou, prelial som olivovým olejom a občas dobre premiešal.
  3. Potom som pohár zavrel a tri dni ho nechal na kuchynskej linke...nech sa syr dobre odleží...
  4. Syr po odležaní do seba nasal jemnú chuť bazalky a olivového oleja, bol mäkký a vláčny, rozplýval sa na jazyku... Chuť syra neprerazila chuť korenia, cibule a ani cesnaku, lebo tam nič z toho nie je :) Len jemná, vyzretá chuť dobrého syra a bazalky...
Dobrú chuť :)  

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár