NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Mäsové guľky v kokosovo - hubovej omáčke
Mäsové guľky v kokosovo - hubovej omáčke
Recept Mäsové guľky v kokosovo - hubovej omáčke
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dnes prichádzam s jedným z tých serióznejších receptov. Síce opäť na mleté hovädzie, no teraz vo forme roztomilých guliek. Nemusíte sa však vôbec obávať, príprava nie je zložitá, veď viete, že by sa mi s tým nechcelo priveľmi babrať. Koniec koncov, hlas žalúdka sa musí uprednostniť pred čímkoľvek ostatným, najmä estetickosťou pokrmu a tak nebudete ušetrení od ďalších nevzhľadných fotiek. Čo už, foodstylista zo mňa zrejme nikdy nebude. Malým podnetom k vytvoreniu týchto guliek mi boli známe švédske mäsové guľky, ktoré bežne dostanete kúpiť v Ikey. Akurát som tak dumala, čím nahradiť smotanu, pretože po tej mi býva niekedy ťažko od žalúdka. Kokosový krém sa mi zdal dobrou myšlienkou, nuž som vyskúšala a nebol to krok vedľa, takže odporúčam.

Vysokoskolak v kuchy    ·   19.3.2014

Mäsové guľky v kokosovo - hubovej omáčke

Dnes prichádzam s jedným z tých serióznejších receptov. Síce opäť na mleté hovädzie, no teraz vo forme roztomilých guliek. Nemusíte sa však vôbec obávať, príprava nie je zložitá, veď viete, že by sa mi s tým nechcelo priveľmi babrať. Koniec koncov, hlas žalúdka sa musí uprednostniť pred čímkoľvek ostatným, najmä estetickosťou pokrmu a tak nebudete ušetrení od ďalších nevzhľadných fotiek. Čo už, foodstylista zo mňa zrejme nikdy nebude. Malým podnetom k vytvoreniu týchto guliek mi boli známe švédske mäsové guľky, ktoré bežne dostanete kúpiť v Ikey. Akurát som tak dumala, čím nahradiť smotanu, pretože po tej mi býva niekedy ťažko od žalúdka. Kokosový krém sa mi zdal dobrou myšlienkou, nuž som vyskúšala a nebol to krok vedľa, takže odporúčam.

Suroviny
125 g
mleté hovädzie mäso
arašidový olej
soľ
mleté čierne korenie
sladká mletá paprika
petržlenová vňať
alebo kokosový krém
kokosové mlieko
sušené hríby
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mleté mäso zmiešame so soľou, korením, paprikou a petržlenovou vňaťou. Kto má rád, môže vylepšiť o cibuľku, mne sa nechcelo krájať.
  2. Následne rukami formujeme malé guľôčky a na kvapke rozpáleného oleja sprudka osmažíme. Môžeme to pokojne robiť na suchej panvici, ale ja som chcela, aby mäso dostalo z arašidového oleja trochu tej exotiky.
  3. Guľky pootáčame zo všetkých strán a keď dostanú farbu, zalejeme ich kokosovým krémom. Použila som krém z Tesca, kúpený ako inak, pri jednej z akcií a až teraz sa mu konečne dostalo cti naplniť obsah mojej panvice.
  4. Potom pridáme za hrsť sušených dubákov, ktoré sme predtým zaliali vriacou vodou.
  5. Znížime plameň a dusíme, kým mäso nie je mäkké. Omáčku treba priebežne kontrolovať, ak by sa príliš odparila, ešte zriedime krémom/mliekom, prípadne len trochou vody. Zredukujeme ju na preferovanú hustotu a potom už len podávame.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár