Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom a vychladnutou silnou čiernou kávou (môžete dať 1 PL aj so sócom) do penista.
Pridáme nasekané vlašské orechy a preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva.
Na záver pridáme tuhý sneh z bielkov a zľahka premiešame.
Formu na tortu vystelieme pečiacim papierom a boky potrieme tukom a vysypeme múkou.
Cesto vylejeme do formy a pečieme cca. 25 minút pri 180 °C.
Korpus necháme vychladnúť. Po vychladnutí korpus vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a vrátime späť do formy.
Plnka:
Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a šľahačku vyšľaháme do tuha.
Šľahačku primiešame k mascarpone, pridáme rum a krém natrieme na korpus.
Dáme do chladničky stuhnúť na 2 hodiny.
Čokoládové ganache:
Nasekanú horkú čokoládu prelejeme vriacim mliekom cez sitko, pridáme maslo a cukor a miešame kým vznikne hustá a lesklá zmes. Ak by sa nám čokoláda úplne neroztopila je možné takto pripravené čokoládové ganache vložiť do mikrovlnky, trošku prihriať alebo rozmiešať vo vodnom kúpeli.
Čokoládové ganache necháme trošku vychladnúť (nenalievame ho na krém horúce) a polejeme ním tortu.
Vložíme ju do chladničky opäť minimálne na 2 hodiny a necháme vychladiť.
Takáto čokoládová poleva nestvrdne a pri krájaní sa neláme.