NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Tiramisu
Fotorecept: Tiramisu
Fotorecept: Tiramisu
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Dobre tiramisu je mojou slabostou. Rada ho robievam na vianoce a je mojou utechou vzdy ked uz nevlazdem. Tiramisu pochadza z Talianska ...Nepovedala by som ze by bolo tiramisu nejakou obrovskou tradiciou ktora trvala storocia a odovzdavala sa z generacie na generaciu. Nie nie.Na moje prekvapenie ho prvy krat pripravili v roku 1970 v meste Veneto.. Ale aj tak je siroko daleko preslavene vdaka jednoduchosti a uzasnej chuti. V ziadnom (naozaj ziadnom ) pripade sa mascarpone neopovazte nahradit nejakym natierkovym maslom... Nebolo by to tiramisu ale nieco co sa iba tvari ako tiramisu. A to vobec nie je dobre,verte mi. To prave Talianske tiramisu obsahuje mascarpone a vdaka nemu chuti uplne famozne. Pouzite naozaj silnu kavu (espresso je viac nez len vitane ).

MadeWithLove    ·   5.3.2014

Fotorecept: Tiramisu

Dobre tiramisu je mojou slabostou. Rada ho robievam na vianoce a je mojou utechou vzdy ked uz nevlazdem. Tiramisu pochadza z Talianska ...Nepovedala by som ze by bolo tiramisu nejakou obrovskou tradiciou ktora trvala storocia a odovzdavala sa z generacie na generaciu. Nie nie.Na moje prekvapenie ho prvy krat pripravili v roku 1970 v meste Veneto.. Ale aj tak je siroko daleko preslavene vdaka jednoduchosti a uzasnej chuti. V ziadnom (naozaj ziadnom ) pripade sa mascarpone neopovazte nahradit nejakym natierkovym maslom... Nebolo by to tiramisu ale nieco co sa iba tvari ako tiramisu. A to vobec nie je dobre,verte mi. To prave Talianske tiramisu obsahuje mascarpone a vdaka nemu chuti uplne famozne. Pouzite naozaj silnu kavu (espresso je viac nez len vitane ).

Suroviny
500 g
mascarpone
5 PL
krupicový cukor
5 ks
vajce
2 stamprliky
amaretto
1 šálka
silná káva
1 balenie
dlhé piškóty Savoiardi

Na posypanie:

kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zltky si s cukrom vyslahame do peny (budu bledunke a hustejsie ).

  2. Z bielkov si vyslahame sneh.

  3. K zltkam si pridame mascarpone dobre premiesame.

  4. A napokon opatrne vmiesame sneh.

  5. Piskoty si namacame do kavy do ktorej sme pridali amaretto.Tak aby sa nam nerozmocili (ja som si v duchu napocitala 5 sekund z kazdej strany a medzi prstami som citila ze ich povrch zmakol a nebol uplne tvrdy ).

  6. Namacane piskoty ulozime do misy podla vlastneho vyberu.

  7. A postupujeme nasledovne: Piskoty Krem Piskoty Krem ... (osobne som si na prvu cast kremu este nastruhala cokoladu, pretože som si jednoducho nemohola pomoct)

  8. Ak chcete mozte tiramisu hned posypat kakaom a ulozit do chladnicky alebo ho posypte kakaom az po vytiahnuti z chladnicky, zalezi to iba od vas. Odporucam aby ste tiramisu nechali v chladnicke odpocivat aspon 6 hodin.

 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár