NajRecept.sk Dezerty Fotorecept: Viedenské rezy
Fotorecept: Viedenské rezy
Fotorecept: Viedenské rezy
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Skvele vyzerajuci, osviezujuci a nenarocny na pripravu. Takto kratko by som charakterizovala tento zakusok. Paci sa mi kyselkava chut pomarancovej vrstvy v spojeni s lahodnym kremom z mascarpone. Jemne kyselkavu chut vyvazi mierne osladena mascarponovo-slahackova vrstva. Oproti povodnemu receptu som urobila zmenu v bielej vrstve. Povodne to mala byt iba cisto slahackova vrstva, ale moja chladnicka ponukla iba jednu slahackovu smotanu, tak som tu druhu nahradila mascarpone a jednym creme fraiche. Myslim, ze to nebola zla zmena.

adkas-tastyfood    ·   11.2.2014

Fotorecept: Viedenské rezy

Skvele vyzerajuci, osviezujuci a nenarocny na pripravu. Takto kratko by som charakterizovala tento zakusok. Paci sa mi kyselkava chut pomarancovej vrstvy v spojeni s lahodnym kremom z mascarpone. Jemne kyselkavu chut vyvazi mierne osladena mascarponovo-slahackova vrstva. Oproti povodnemu receptu som urobila zmenu v bielej vrstve. Povodne to mala byt iba cisto slahackova vrstva, ale moja chladnicka ponukla iba jednu slahackovu smotanu, tak som tu druhu nahradila mascarpone a jednym creme fraiche. Myslim, ze to nebola zla zmena.

Suroviny
4 ks
vajce
250 g
práškový cukor
1 balenie
vanilkový cukor
125 ml
mlieko
125 ml
olej
300 g
polohrubá múka
1 balenie
prášok do pečiva
štipka
soľ
1000 ml
pomarančový džús
2 balenia
zlatý klas
250 ml
šľahačková smotana
250 g
mascarpone
250 g
kyslá smotana
3 PL
práškový cukor
1 1/2 balenia
detské dlhé piškóty

K tomu:

200 ml
džús
50 ml (do džúsu na namáčanie piškót)
rum
trochu na pofŕkanie piškót
čokoláda rozpustená
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Zltka, praskovy a vanilkovy cukor vyslahame. Pridame olej, mlieko a preslahame.
  2. Pridame preosiatu muku zmiesanu s praskom do peciva.
  3. Nakoniec vyslahame bielka so stipkou soli na tuhy sneh, ktory jemne vmiesame do zltkovej zmesi.
  4. Piskotu vylejeme na plech vylozeny papierom na pecenie a upecieme pri teplote 180 °C cca  20 minut. Kontrola spajlou. Nechame vychladit.
  5. Kym piskota chladne pripravime si dzusovu plnku:
  6.  Asi 200 ml dzusu odlejeme do vacsieho pohara a rozmiesame v nom zlate klasy.
  7. Rozmiesane zlate klasy prilejeme do dzusu a za staleho miesania uvarime husty puding. Kedze som nemala liter dzusu, tak som kombinovala 600 ml pomarancoveho dzusu a rozrobila som 1 pomarancovy Tang ( napoj v prasku na 1 liter vody) so 600 ml vody a zmiesala som to spolu.
  8. Z tohoto mnozstva som odobrala 200 ml dzusu na namacanie piskot. Cukor som nepridavala, dzus bol dostatocne sladky. Puding v pripade potreby osladime.
  9. Puding nechame trochu ochladit. Obcas premiesame,, aby sa neutvorila koža.
  10. Z vychladnutej piskoty stiahneme papier a vratime ju spat do plechu. Nalejeme este teply puding na piskotu a zarovname. Nechame vychladit.
  11. Slahackovu smotanu vyslahame s praskovym cukrom a natrieme na vychladnuty puding. Ja som zmiesala creme fraiche ( kysla lahodkova smotana) , mascarpone s praskovym cukrom a nakoniec vmiesala vyslahanu slahackovu smotanu.
  12. Piskoty namacame v dzuse dochutenom troskou rumu.
  13. Ukladame na slahacku a jemne pritlacime.
  14. Cokoladu rozpustime nad parou a piskoty jemne pofrkame.
  15. Odlozime do chladu zachladit. Krajame rezy.
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár