Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) vode.
Pridáme mlieko s 1 lyžičkou cukru a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť.
Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami.
Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť. Necháme na teplom mieste 1 hodinu.
Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka.
Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu.
Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu. Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry.
Pečieme pri 200 °C po dobu 20-25 minút.
Posledných 5-10 minút znížime teplotu na 180 °C.
Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.