NajRecept.sk Dezerty Škoricový veniec
Škoricový veniec
Recept Škoricový veniec
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: mnamkovo

mnamkovo    ·   10.2.2014

Škoricový veniec

Suroviny
120 ml (teplé)
mlieko
1 KL (alebo med)
cukor
1 ks
žĺtok
80 g
maslo
15 g
kvasnice
štipka
soľ
300 g
polohrubá múka
3 - 4 PL
cukor
1 - 2 KL
škorica mletá
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rozpustíme droždie v teplej (nie horúcej!) vode.
  2. Pridáme mlieko s 1 lyžičkou cukru a necháme chvíľu na teplom mieste podkysnúť.
  3. Maslo (30 g), vymiešame s vaječným žĺtkom, pridáme múku, soľ, zalejeme kváskom a hnietime cesto rukami.
  4. Vymiesené prikryjeme a necháme kysnúť. Necháme na teplom mieste 1 hodinu.
  5. Maslo (50 g), zmiešame s 3-4 lyžicami cukru a škoricou do hladka.
  6. Po vykysnutí si cesto rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.
  7. Nanesieme plnku zo škorice a pevne stočíme do závinu.
  8. Závin prerežeme na polovicu pozdĺžne a prepletieme a spojíme do uzavretého kruhu. Natrieme zvyšnou plnkou pred vložením do rúry.
  9. Pečieme pri 200 °C po dobu 20-25 minút.
  10. Posledných 5-10 minút znížime teplotu na 180 °C.
  11. Vyberieme z rúry, posypeme práškovým cukrom alebo natrieme zmesou citrónovej šťavy a cukru.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár