Z cesnaku, čerstvého tymiánu (perfektná bylinka, dávam ju teraz skoro všade), olivového oleja, citrónovej šťavy a soli, som spravil marinádu.
Očistil som rybky, narezal som ich, dobre ponatieral marinádou a nechal som ich asi dve hodinky len tak ležať. Do brucha som im napchal petržlenovú vňať.
Sušené slivky som dal do cestíčka a vypražil som ich (videl som to na jednom blogu, ale vtedy som to len tak okrajovo zaregistroval a dnes v noci to vo mne vyplávalo na povrch a mne začali hneď tiecť sliny. Ďakujem, ďakujem. Boli výborné).
Do rúry vyhriatej na 200 °C som vložil rybky a hneď som na nich pustil aj gril s ventilátorom (vyhral gril s ventilátorom, rybky to vzdali). Stačilo im 20 minút.
Podával som na rukole, s malými paradajkami a výbornými sušenými slivkami.