NajRecept.sk Pohánkové rizoto s krémovými šampiňónmi a vlašskými orechami
Pohánkové rizoto s krémovými šampiňónmi a vlašskými orechami
Recept Pohánkové rizoto s krémovými šampiňónmi a vlašskými orechami
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Toto je varianta na talianske rizoto, ktoré si môžete urobiť aj keď práve doma nemáte ryžu.

Spinava kuchyna je s    ·   13.2.2014

Pohánkové rizoto s krémovými šampiňónmi a vlašskými orechami

Toto je varianta na talianske rizoto, ktoré si môžete urobiť aj keď práve doma nemáte ryžu.

Suroviny
1 hrnček
lúpaná pohánka
olivový olej
1 - 1,5 litra
teplý zeleninový vývar
300 g
krémové šampiňóny
1 KL
sušený tymián
maslo
parmezán
soľ
4 strúčiky
cesnak
vlašské orechy
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca si nalejeme olivový olej (asi tak 2 polievkové lyžice) a pridáme kúsok masla. Zohrievame na miernom ohni.
  2. Keď je maslo roztopené pridáme opláchnutú pohánku a chvíľu ju smažíme.
  3. K pohánke prilejeme zopár naberačiek vývaru, tak aby bola pohánka zakrytá. Na miernom plameni za občasného miešania varíme.
  4. Keď sa nám tekutina vyparí opäť prilejeme vývar. Takto pokračujeme až kým pohánka nie je uvarená (cca 20 minút). Ochutnáme a ak je potrebné osolíme ju.
  5. Keď je pohánka hotová, na panvicu si dáme olivový olej a sprudka osmahneme na plátky nakrájané šampiňóny.
  6. Trošku ich osolíme, pridáme tymián a pretlačený cesnak (keď pridáte cesnak ihneď huby odstavte).
  7. Huby pridajte k pohánke, premiešajte a pridajte hrsť nastrúhaného parmezánu a kúsok masla. Premiešajte a odstavte.
  8. Pohánkové rizoto podávajte ozdobené strúhaným parmezánom a nasucho opraženými vlašskými orechami.
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár