NajRecept.sk Dezerty Perník
Perník
Recept Perník
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Foto: Ywett

Ywett    ·   23.2.2014

Perník

Suroviny
40 dkg
hladká múka
30 dkg
cukor práškový
2 ks
vajce
1 dcl
olej
3 a 1/2 PL
džem
1 KL
mletá škorica
1 balenie
kypriaci prášok perníkový
2 a 1/2 PL
kakao
0,5 l
mlieko

Poleva:

70 g
maslo
100 g
horká čokoláda 70 %
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny (múku, práš.cukor, vajcia, olej, džem, škoricu, perníkový prášok, kakao, mlieko) dáme do misy a spolu dobre vymiešame a cesto rozotrieme na pomastený a múkou posypaný veľký hlboký plech (36x26 cm).
  2. Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 35-40 minút. Po upečení ešte horúci potrieme džemom, dala som tento výborný domáci  ríbezľový džem a necháme vychladnúť a potom polejeme čokoládovou polevou, ktorú pripravujem zo 100 g horkej čokolády, 70g masla a roztopím vo vodnom kúpeli.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty