Do veľkej misy nasypte všetky semienka a zalejte vodou. Nechajte stáť aspoň 5 hodín. V prípade, že semienka priveľmi zväčšia objem, dolejte vodu. Nelejte však priveľa, aby ste nemuseli vodu zlievať.
Výslednú slizkú hmotu ochuťte soľou a bylinkami podľa vlastného výberu. Nám sa osvedčila provensálska zmes.
Vylejte na plechy vyložené papierom na pečenie (uvedené ingrediencie stačia asi na 3 plechy) a sušte v rúre pri teplote 50 °C.
Po niekoľkých hodinách, keď je hmota čiastočne zoschnutá, ale stále mäkká krájačom na pizzu alebo nožom ponakrajujte hmotu na obdĺžniky a nechajte ďalej sušiť.
Keď je hmota úplne vysušená, vyberte z rúry, nechajte vychladnúť a rozlámte podľa naznačených rezov.
Uložte do vzduchotesnej nádoby. Krekry vydržia chutné niekoľko týždňov.
Tipy:
Vyskúšajte zmes ochutiť cesnakom alebo nadrobno nakrájanou cibuľkou, pre ostrejšiu chuť pridajte čierne korenie alebo čili.