V malom hrnci zalejeme horúcou vodou asi dve hrste sušených hríbov, potom očistíme cesnak a nakrájame ho na drobno, s cibuľou spravíme to isté, ale nakrájame ju len tak všelijak.
Vo veľkom hrnci ju potom orestujeme na bravčovej masti spolu s cesnakom, keď je do sklovita, pridáme sladkú mletú papriku. Zalejeme vodou a vložíme umyté údené mäso, dva bobkáče, celé čierne korenie a varíme.
Kyslú kapustu skontrolujeme a preberieme, šťavu som si dáme bokom, ak by bola kapusta málo kyslá, použijeme ju.
Mäsko už máme skoro hotové tak ho vyberieme a namiesto neho vložíme kapustu a huby. Znova varíme.
Keď začne vrieť, pripravíme si obľúbenú lyžicu a ochutnáme, ak treba pridáme soľ a znova ochutnáme.
Nakrájané údené mäso pridáme do hrnca, zase ochutnáme a ďalej varíme, asi 20 minút, pričom nepretržite ochutnávame :)
Kapustu nechceme mať úplne rozvarenú, takže sa blíži finále. Čerstvú (neúdenú) pikantnú klobásu nakrájame asi na 2-3 cm kúsky a vložíme ku kapuste do hrnca.
Sladkú smotanu rozhabarkujeme s hladkou múkou a vylejeme do hrnca. Keď prevrie, tak ju odstavíme a necháme ju chvíľku odpočinúť, zaslúži si.
Údenú klobásu som nakrájame na polcentimetrové kolieska, ale tak šikmo (všimnite si na obrázku) a dáme ju na suchú rozpálenú panvicu z obidvoch strán "schrumkovatieť" a pustiť šťavu.