NajRecept.sk Polievky Kapustnica
Kapustnica
Recept Kapustnica
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Poctivá kapustnica, s údeným, klobásou, hubami a smotanou. Na Vianoce chutí najlepšie :)

S varechou v ruke    ·   2.2.2014

Kapustnica

Poctivá kapustnica, s údeným, klobásou, hubami a smotanou. Na Vianoce chutí najlepšie :)

Suroviny
kyslá kapusta
údené mäso
pikantná klobása
Údená klobása
lesné huby
cibuľa
cesnak
masť
sladká smotana
hladká múka
čierne korenie
bobkový list
sladká mletá paprika
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V malom hrnci zalejeme horúcou vodou asi dve hrste sušených hríbov,  potom očistíme cesnak a nakrájame ho na drobno, s cibuľou spravíme to isté, ale nakrájame ju len tak všelijak.
  2. Vo veľkom hrnci ju potom orestujeme na bravčovej masti spolu s cesnakom, keď je do sklovita,  pridáme sladkú mletú papriku. Zalejeme vodou a vložíme umyté údené mäso, dva bobkáče, celé čierne korenie a varíme.
  3. Kyslú kapustu skontrolujeme a preberieme, šťavu som si dáme bokom, ak by bola kapusta málo kyslá, použijeme ju.
  4. Mäsko už máme skoro hotové tak ho vyberieme a namiesto neho vložíme kapustu a huby. Znova varíme.
  5. Keď začne vrieť, pripravíme si obľúbenú lyžicu a ochutnáme, ak treba pridáme soľ a znova ochutnáme.
  6. Nakrájané údené mäso pridáme do hrnca, zase ochutnáme a ďalej varíme, asi 20 minút, pričom nepretržite ochutnávame :)
  7. Kapustu nechceme mať úplne rozvarenú, takže sa blíži finále. Čerstvú (neúdenú) pikantnú klobásu nakrájame asi na 2-3 cm kúsky a vložíme ku kapuste do hrnca.
  8. Sladkú smotanu rozhabarkujeme s hladkou múkou a vylejeme do hrnca. Keď prevrie, tak ju odstavíme a necháme ju chvíľku odpočinúť, zaslúži si.
  9. Údenú klobásu som nakrájame na polcentimetrové kolieska, ale tak šikmo (všimnite si na obrázku) a dáme  ju na suchú rozpálenú panvicu z obidvoch strán "schrumkovatieť" a pustiť šťavu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár