Do misky dáme droždie, cukor a trocha vlažnej vody.
Premiešame a necháme stáť 10 minút kým sa nám na povrchu urobia bublinky.
Následne pridáme všetky zvyšné suroviny a vypracujeme nelepivé cesto (ak je potrebné pridáme vodu).
Prikryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Rožky:
Keď je cesto nakysnuté, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí, vytvarujeme z nich guľku, ktorú vyvaľkáme do kruhu.
Cesto stočíme a vytvarujeme rožok.
Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
Rúru si vyhrejeme na 220 °C (na spodok rúry dáme plech), rožky vložíme do vyhriatej rúry, na plech nalejeme pohár vody, rýchlo zavrieme a pečieme cca 20 - 30 minút.