NajRecept.sk Pečivo Celozrnné rožky
Celozrnné rožky
Recept Celozrnné rožky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Spinava kuchyna je s    ·   13.2.2014

Celozrnné rožky

Suroviny
250 ml
vlažná voda
1 KL
sušené droždie
1 KL
cukor
3 PL
slnečnicový olej
1 PL
ocot
250 g
celozrnná pšeničná múka
100 g
pšeničná hladká múka
50 g
celozrnná ražná múka
50 g
soľ
1 KL
mletá rasca
1 KL
majoránka
1 hrsť
ľanové semienka
1 hrsť
slnečnicové semienka
1 hrst - nasekané
tekvicové semienka
Postup receptu
Vytlačiť
Najprv si pripravíme kvások.
  1. Do misky dáme droždie, cukor a trocha vlažnej vody.
  2. Premiešame a necháme stáť 10 minút kým sa nám na povrchu urobia bublinky.
  3. Následne pridáme všetky zvyšné suroviny a vypracujeme nelepivé cesto (ak je potrebné pridáme vodu).
  4. Prikryjeme a necháme kysnúť cca 1 hodinu.
Rožky: 
  1. Keď je cesto nakysnuté, rozdelíme ho na 8 rovnakých častí, vytvarujeme z nich guľku, ktorú vyvaľkáme do kruhu.
  2. Cesto stočíme a vytvarujeme rožok.
  3. Dáme na plech vyložený papierom na pečenie, prikryjeme a necháme kysnúť ďalšiu hodinu.
  4. Rúru si vyhrejeme na 220 °C (na spodok rúry dáme plech), rožky vložíme do vyhriatej rúry, na plech nalejeme pohár vody, rýchlo zavrieme a pečieme cca 20 - 30 minút.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár