NajRecept.sk Torty Svieža torta
Svieža torta
Recept Svieža torta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Na tortu s priemerom 26 cm budeme potrebovať hotový piškótový plát svetlý a kakaový.

moj sladky svet    ·   18.1.2014

Svieža torta

Na tortu s priemerom 26 cm budeme potrebovať hotový piškótový plát svetlý a kakaový.

Suroviny

Na piškótový plát potrebujeme:

3
vajcia
100 ml
cukor
150 ml
hladká múka
1 KL
prášok do pečiva
1 PL
olej
1 PL
kakao (do tmavého cesta)

Plnka:

500 ml
šľahačková smotana
650 g
biely jogurt
250 g (alebo jemný tvaroh)
ricotta
1 (cca 100 ml, môžeme doplniť vodou)
štava z citróna
4-5 PL
práškový cukor
1 ks
vanilka
24 g
plátková želatína
ja som použila jahody, broskyne
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Želatínu dáme zmäknúť do šťavy z citrónu (príp. šťava + voda), zohrejeme a roztopíme.

  2. Jogurt zmiešame s ricottou a cukrom, pridáme vanilku.

  3. Do roztopenej želatíny primiešame najprv 2 lyžice jogurtovej zmesi a až potom nalejeme za stáleho miešania do jogurtu s ricottou.

  4. Takýmto postupom zabránime tomu, aby sa nám zo želatíny vytvorili hrčky.

  5. Primiešame nakoniec do tuha vyšľahanú šľahačku.

  6. Na spodok otvárateľnej formy položíme svetlý plát cesta, natrieme krém a posypeme jahodami nakrájanými na kúsky.

  7. Vložíme tmavý (menší) plát do stredu a posypeme tentokrát broskyňami.

  8. Natrieme zvyšný krém a zarovnáme.

  9. Dáme do chladničky stuhnúť na niekoľko hodín.

  10. Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou.

Dobrú chuť!
 
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár