NajRecept.sk Pečivo Marocký chlieb Medfouna
Marocký chlieb Medfouna
Recept Marocký chlieb Medfouna
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín. Pripravil som ho aj podľa receptu Simona Kinga a Davida Myersa z programu "Gurmáni na cestách"

S varechou v ruke    ·   24.1.2014

Marocký chlieb Medfouna

Je to starý Marocký recept na chlieb, plnený zmesou hovädzieho mäsa, byliniek a korenín. Pripravil som ho aj podľa receptu Simona Kinga a Davida Myersa z programu "Gurmáni na cestách"

Suroviny
750 g
hladká múka
250 g (popučený alebo rozmixovaný)
cícer
100 ml
mlieko
sušené droždie
450 ml
voda
rasca mletá
koriander mletý
1 PL
med
soľ
sezamové semienka
bielok

Mäsová plnka:

400 g (mleté)
hoväzdie mäso
1 ks
cibuľa
zelerová vňať
petržlenová vňať
mletý koriander
2 - 3 strúčiky
cesnak
čerstvo mleté korenie
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
Chlieb: 
  1. Z mlieka, medu a droždia som si pripravil kvások.
  2. Preosial som múku, všetko som odvážil, pomeral, rozmixoval a potom som už nechal pracovať robot.
  3. Vypracované, pomúčené cesto som nechal odpočívať a kysnúť pod utierkou asi 46 minút.
  4. Pokiaľ cesto kyslo, tak som si pripravil mäsovú plnku.
Mäsová plnka: 
  1. Všetky suroviny som spojil a odložil do chladničky. Použil som asi dve lyžice zelerovej vňate a menej petržlenovej.
  2. Cesto som rozdelil na 10 dielov, 6 menších bochníčkov na marocký chlieb a 4 trošku väčšie na plnenie.
  3. Poďme najskôr na plnený chlieb.
  4. Cesto som rozvaľkal na 4 rovnaké (ani zďaleka neboli úplne rovnaké :-)) okrúhle placky, asi ako väčší tanier.
  5. Na spodnú som dal polovicu mäsovej plnky, asi 2 cm od okraja som po obvode nechal priestor na prekrytie cesta. Natrel som to dookola vodou a priklopil vrchné cesto...popritláčal som, potrel bielkom a posypal sezamom, potom som spravil ešte jeden.
  6. 6 menších pochníčkov som vyvaľkal asi na 0,5cm, tiež som ich natrel bielkom a posypal sezamom,  nechal som ich asi 20 minút podkysnúť a predhrial som si rúru na 180°C.
  7. Keď som ich vybral z rúry, natrel som ich studenou, slanou vodou. Potom som ho nakrájal ako pizzu a bochníčky som nechal chladnúť na mriežke.
  8. Dobrú chuť :-)
   
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Objavte nové recepty