NajRecept.sk Dezerty Hruškový páj
Hruškový páj
Recept Hruškový páj
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Just Delicious    ·   5.1.2014

Hruškový páj

Suroviny
2 ks
vajcia
300 g
polohrubá múka
200 g
cukor kryštálový
250 g
mäkký tvaroh
4 PL
mlieko
150 ml
olej
1/2 bal.
prášok do pečiva
3 ks
hrušky
väčšia hrsť
nasekané arašidy
šťava a kôra z citróna
škoricový cukor
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Hrušky olúpeme, nakrájame na osminky a pokvapkáme 1/2 citrónovej šťavy.
  2. Vyšľaháme vajcia s kryštálovým cukrom. Postupne počas šľahania pridávame olej a zvyšnú citrónovú šťavu.
  3. Pridáme tvaroh zmiešaný s mliekom, citrónovú kôru a premiešame. Na záver pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva.
  4. Cesto nalejeme do okrúhlej formy s priemerom 30 cm.Ak nemáme keramickú formu, treba použiť papier na pečenie.
  5. Navrch poukladáme hrušky a opatrne ich zatlačíme do cesta. Vrch posypeme orechmi, škoricovým cukrom a dáme na 30 až 40 minút piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár