Pripravíme si tmavé cesto zo 6 vajec, 200 ml (nie gramov) cukru, 250 ml múky, 2 lyžíc kakaa a 2 lyžíc oleja a polovice prášku do pečiva.
Upečieme. Prekrojíme na polovicu.
Zo 4 vajec, 150 ml cukru, 200 ml múky, 1 lyžici oleja a prášku do pečiva upečieme svetlé cesto a tiež prekrojíme na polovicu. Máme teda dve svetlé a dve tmavé cestá.
Z mlieka a 3 klasov uvaríme čokoládový krém.
Vychladnutý zmiešame s 250 g masla vymiešaného s 3 veľkými lyžicami práškového cukru a 2 lyžicami kakaa.
V 3 dl šťavy z višňového kompótu (ak chýba, dolejeme vodou) uvaríme 1 zlatý klas.
Keď vychladne, vmiešame 100 g masla vymiešaného s 3 lyžicami práškového cukru.
Plnkami naplníme tortu.
Spodný tmavý plát natrieme polovicou čokoládového krému, naň ide svetlý plát, višňový krém (do ktorého poukladáme aj višne), druhý svetlý plát, druhá polovica čokoládového krému a navrch tmavý plát.
Tortu polejeme čokoládou rozpustenou s trochou masla.