Na oleji som orestoval nakrájanú cibuľku, pridal som 2 strúčiky cesnaku a mleté mäso. Dochutil som čerstvo mletým korením, sladkou paprikou a soľou,.
potom som prihodil huby enoki.
Mäso som dusil asi 34 minút, potom som pridal nakrájanú papriku a paradajky v konzerve (čerstvé sú lepšie, ale len ak sú už naozajstné a nie tie umelé napodobeniny).
Keď to všetko prevrelo, pridal som natrhané lístky čerstvej bazalky a odstavil som.
Keď mäsová zmes trošku vychladla, tak som do nej nastrúhal Nivu a naplnil som ňou cannelloni, len tak malou lyžičkou. Ak vám trošku mäsa ostane, kľudne ho dajte okolo cestovín. Neviem prečo, ale mne to vyšlo úplne presne.
Omáčka:
V hrnci (tom v ktorom som robil mäso) som nechal prevrieť paradajkové pyré, pridal som nakrájaný cesnak, asi tri strúčiky a sladkú smotanu.
Dochutil som soľou a lístkami bazalky.
Omáčkou som zalial cannelloni.
Na vrch som dal niekoľko plátkov masla a prizdobil som zmesou semienok (tekvica, slnečnica, sezam, ľan, píniové oriešky).
Piekol som v rúre asi 40 minút a pri teplote 180°C
K tomu biele suché, ročník 2009 nasadilo tomuto jedlu zlatú korunku.