NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Fotorecept: Nepečené Zebra bonbóny
Fotorecept: Nepečené Zebra bonbóny
Fotorecept: Nepečené Zebra bonbóny
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Inšpirácia z nedávneho safari. Poviem vám, že tie zebry (živé) ma úplne dostali. Sú to najelegantnejšie zvieratá, ktoré som na safari videla. Milým pripomenutím sú tie bonbóny s dizajnom pruhovaných zebier. Jednoduché na prípravu a pre mňa chuťovo veľmi uspokojujúce.

adkas-tastyfood    ·   15.12.2013

Fotorecept: Nepečené Zebra bonbóny

Inšpirácia z nedávneho safari. Poviem vám, že tie zebry (živé) ma úplne dostali. Sú to najelegantnejšie zvieratá, ktoré som na safari videla. Milým pripomenutím sú tie bonbóny s dizajnom pruhovaných zebier. Jednoduché na prípravu a pre mňa chuťovo veľmi uspokojujúce.

Suroviny
250g
horká čokoláda
170 g (1 tuba)
kondenzované sladké mlieko
1-2 PL (brandy)
rum
20 g
maslo
50g
lieskové oriešky
75g (Bebe, rozdrvené)
sušienky
100g
mini marshmallows cukríky

Poleva:

150g
biela čokoláda
2 Pl
rastlinný olej
50-60 g
tmavá čokoláda
1-2 Kl
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Horkú čokoládu za stáleho miešania roztopíme s maslom a salkom nad parou.

  2. Odstránime z tepla a necháme mierne ochladiť.

  3. Pridáme oriešky, rozdrvené sušienky, marshmallows a rum.

  4. Dobre premiešame a masu vylejeme do obdĺžnikovej formy vyloženej fóliou (lepšie sa vyberá z formy)

  5. Odložíme do chladničky na 2-3 hodiny zatuhnúť.

  6. Zatuhnutú masu vyberieme, odstránime fóliu.

  7. Pokrájame na rôzne tvary požadovanej veľkosti.

  8. Bonbóny olejeme roztopenou bielou čokoládou.

  9. Keď čokoláda zatuhne, rozpustíme tmavú čokoládu.

  10. Dáme do papierového kornútka (príp. jednorazového sáčku) a urobíme pruhy.

  11. Bonbóny skladujeme v chladničke.

Dobrú chuť!

 

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár