Tuniaka zlejeme a necháme dobre odkvapkať. Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a čili papričku.
Suroviny dáme do misky, pridáme tuniaka (vidličkou ho rozoberieme na menšie kúsky), rybiu omáčku a rozšľahané vajcia. Premiešame. Pridáme štipku soli a mleté čierne korenie.
Na panvicu si nalejeme asi 10 lyžíc slnečnicového oleja a na miernom ohni ho zohrejeme.
V rukách si vytvarujeme guľku a dáme ju do rozpáleného olej a roztlačíme až nám vznikne placka.
Opekáme z oboch strán dozlatista. Vyberieme na papierovú utierku a necháme odkvapkať.
Tieto placky môžeme podávať samotné ozdobené klíčkami a žeruchou alebo si k nim môžme urobiť jednoduchú omáčku a placky do nej namáčať. Je však dosť výrazná a nemusí každému chutiť, takže si ju urobte radšej v menšom množstve a uvidíte (priateľovi nechutila, mne zas naopak áno, avšak iba v malom množstve).