NajRecept.sk Ryby a morské plody Tuniakové placky
Tuniakové placky
Recept Tuniakové placky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Spinava kuchyna je s    ·   19.12.2013

Tuniakové placky

Suroviny
1 konzerva
tuniak (kúsky)
1 ks
jarná cibuľka
hrsť
petržlenová vňať
1 ks
čili paprička
1 PL
rybia omáčka
soľ
mleté čierne korenie
2 ks
vajcia

Omáčka

3 PL
rybia omáčka
1 ČL
trstinový cukor
2 PL
šťava z citróna
Postup receptu
Vytlačiť

  1. Tuniaka zlejeme a necháme dobre odkvapkať. Medzitým si nadrobno nakrájame jarnú cibuľku, petržlenovú vňať a čili papričku.
  2. Suroviny dáme do misky, pridáme tuniaka (vidličkou ho rozoberieme na menšie kúsky), rybiu omáčku a rozšľahané vajcia. Premiešame. Pridáme štipku soli a mleté čierne korenie.
  3. Na panvicu si nalejeme asi 10 lyžíc slnečnicového oleja a na miernom ohni ho zohrejeme.
  4. V rukách si vytvarujeme guľku a dáme ju do rozpáleného olej a roztlačíme až nám vznikne placka.
  5. Opekáme z oboch strán dozlatista. Vyberieme na papierovú utierku a necháme odkvapkať.
Tieto placky môžeme podávať samotné ozdobené klíčkami a žeruchou alebo si k nim môžme urobiť jednoduchú omáčku a placky do nej namáčať. Je však dosť výrazná a nemusí každému chutiť, takže si ju urobte radšej v menšom množstve a uvidíte (priateľovi nechutila, mne zas naopak áno, avšak iba v malom množstve).
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár