NajRecept.sk Chuťovky Talianské tarallucci
Talianské tarallucci
Recept Talianské tarallucci
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Tento recept pochádza konkrétne z Calabrie, kde ich kedysi pripravovali na sviatky aj chudobnejšie rodiny. Tarallucci sa v Taliansku robia na viacero spôsobov: s bielym či červeným vínom, s vareným vínom, zo zemiakov, na slano... Ja vkladám sladkú verziu. Hotové tarallucci by sa mali obaliť v sirupe z fíg, ktorý má hustú konzistenciu asi ako med. Ťažko ho ale dostanete kúpiť inde ako v Calabrii. Ja som ho nahradila čučoriedkovou marmeládou. suroviny sú na 20 kusov.

moj sladky svet    ·   29.12.2013

Talianské tarallucci

Tento recept pochádza konkrétne z Calabrie, kde ich kedysi pripravovali na sviatky aj chudobnejšie rodiny. Tarallucci sa v Taliansku robia na viacero spôsobov: s bielym či červeným vínom, s vareným vínom, zo zemiakov, na slano... Ja vkladám sladkú verziu. Hotové tarallucci by sa mali obaliť v sirupe z fíg, ktorý má hustú konzistenciu asi ako med. Ťažko ho ale dostanete kúpiť inde ako v Calabrii. Ja som ho nahradila čučoriedkovou marmeládou. suroviny sú na 20 kusov.

Suroviny
3 ks
vajce
2 veľké PL
kryštálový cukor
podľa potreby
hladká múka
z 1 kusu
pomarančová kôra
štipka
prášok do pečiva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vajcia rozšľaháme vidličkou, pridáme cukor, kôru z pomaranča a prášok do pečiva.

  2. Postupne pridávame múku, kým dostaneme cesto, ktoré sa nám dá formovať. Tuhosťou by sa malo podobať na linecké cesto.

  3. Z cesta robíme šúlky s priemerom asi 1 cm a dlhé 15 cm.

  4. Konce prekrížime, stlačíme, aby spolu držali a vyprážame v oleji z oboch strán do svetlohnedej farby.

  5. Ešte teplé ich obalíme v marmeláde a necháme vychladnúť. S

  6. kladujeme ich pri izbovej teplote alebo v chladnejšej miestnosti. Vydržia asi týždeň.

  7. Dobrú chuť!


Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár