Ruže si opláchneme a do sucha usušíme.
Ideálne je, keď ich dáme na čistú utierku a dáme na ne sitko na cesto aby nám neušli a sušíme ich asi minútu so sušičkou na vlasy.
Vo vodnom kúpeli roztopíme kakaové maslo a pridáme lupienky ruží.
Poriadne premiešame aby ruže vstrebalili maslo.
Dáme na bok a necháme lúhovať minimálne 3 hodiny (ideálne je cez noc v uzatvorenej krabičke v chladničke).
Počas lúhovania stuhne kakakové maslo, takže pred použitím ho znova aj s ružami roztopíme vo vodnom kúpeli.
Potom cez malé sitko prepasírujeme maslo a časť ruží zmixujeme na takmer kašu tak, aby nám zostalo asi na 1 čajovú lyžičku.
Čokoládu si vytemperujeme:
Do čokolády primiešame ružami ochutené maslo a zmixované ruže.
Čokoládu necháme vychladnúť asi 3 minúty a na papier na pečenie alebo na ozdobný papier robíme dukáty (lyžičkou alebo zo sáčku).
Ak nechceme aby dukáty mali špičku môžeme ich na koniec prikriť potravinárskou fóliou a zo spodkom poháru roztlačiť všetky na rovnakú veľkosť a rovnakú hrúbku.