Medovníky a ozdobná poleva - každoročná príjemná rutina. Avšak ako získať tu pravú polevu aby medovníčky boli ako obrázok? My vieme - naučili sme sa to na 1. cukrárenskom workshope, ktorý sa konal v Kuchynke na Bulvári. Neuveríte ale potrebujete DVA druhy polevy, ktorá však nie je taká ťažká ako by si človek myslel :-) Pre správne zdobenie potrebujete polevy len s rozličnou hustotou - riedku a stredne hustú. Viac sa dočítate v článku :
Medovníky a ozdobná poleva - každoročná príjemná rutina. Avšak ako získať tu pravú polevu aby medovníčky boli ako obrázok? My vieme - naučili sme sa to na 1. cukrárenskom workshope, ktorý sa konal v Kuchynke na Bulvári. Neuveríte ale potrebujete DVA druhy polevy, ktorá však nie je taká ťažká ako by si človek myslel :-) Pre správne zdobenie potrebujete polevy len s rozličnou hustotou - riedku a stredne hustú. Viac sa dočítate v článku :
Aby sa Vám lepšie pracovalo s polevou, vysvetlíme si, ktorá sa kedy používa:
--> Riedka poleva sa používa na vypĺňanie vzorov.
--> Stredne hustá poleva sa používa na vytvorenie okrajov, bodiek, čiar a vzorov.
Poďme teda na postup, ktorý je úplne jednoduchý no veľmi dôležitý.
TIP:
-> Polevu dávkujte v malých množstvách, prípadne si naplňte viac sáčkov a odložte do chladu. Postupne zdobiace sáčky vyberajte, inak riskujete, že Vám poleva zožltne a časom sa s ňou bude i ťažko pracovať.
-> Polevu je najlepšie spotrebovať hneď v ten deň, pretože bielko zo dňa na deň mení svoju konzistenciu a tým je možnosť, že na druhý deň budete musieť polevu opravovať pridaním ďalšieho bielka.
-> Pokiaľ polevu skladujete zakrytú v chlade, vydrží vám 2 až 3 dni, avšak hmota mení konzistenciu, preto treba dosypať trošku cukru aby opäť zhustla.
-> Pri zdobení si vždy zaprite ruku, ktorou zdobíte aby ste ju mali pevnú a zdobte v približne v 70° - 90° uhle.
-> Polevu na medovníčky nanášajte z výšky a vyhnite sa priamemu dotýkaniu špičky s medovníkom, inak bude poleva ,,pľacatá" a nevytvoria sa vám pekné okraje.
Inšpirácie na zdobenie
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste