Dosť často odšťavujeme ovocie a mne vždy prišlo ľúto "odpadu", ktorý po odšťavení zostal. V lete sme ho prihodili ako hnojivo k bylinkám, ktoré si pestujeme na balkóne, ale v zimnom období ho už nemám kde hodiť, iba ak do koša. Alebo nie? Ak odšťavujete ovocie určite to poznáte. Z ovocia získate šťavu a ten zvyšok putuje do koša. Vždy som uvažovala ako to využiť, pretože je to stále "plnohodnotné ovocie", ktoré nemá žiadnu závadu. Len nemá šťavu. A tak, keď si urobíte tieto tyčinky z "odpadu" po odšťavení, využijete ovocie naplno a dvakrát! Prvý pokus nedopadol zle, lenže hmotu som rozotrela veľmi natenko a tak to skôr boli jablkové čipsy, no chuťovo boli skutočne výborne a musím sa priznať, že som ich zjedla sama! na posedenie :). Takže vlastne máte dve varianty - buď si pripravíte jablkové čipsy, vtedy musíte hmotu roztrieť na tenko alebo použiť menšie množstvo a sušiť to v rúre až dovtedy kým to nie je riadne chrumkavé alebo hmotu necháte v hrubšej vrstve a sušíte tak, aby "cesto" bolo stále ohybné. Odporúčam oba spôsoby! :)
Dosť často odšťavujeme ovocie a mne vždy prišlo ľúto "odpadu", ktorý po odšťavení zostal. V lete sme ho prihodili ako hnojivo k bylinkám, ktoré si pestujeme na balkóne, ale v zimnom období ho už nemám kde hodiť, iba ak do koša. Alebo nie? Ak odšťavujete ovocie určite to poznáte. Z ovocia získate šťavu a ten zvyšok putuje do koša. Vždy som uvažovala ako to využiť, pretože je to stále "plnohodnotné ovocie", ktoré nemá žiadnu závadu. Len nemá šťavu. A tak, keď si urobíte tieto tyčinky z "odpadu" po odšťavení, využijete ovocie naplno a dvakrát! Prvý pokus nedopadol zle, lenže hmotu som rozotrela veľmi natenko a tak to skôr boli jablkové čipsy, no chuťovo boli skutočne výborne a musím sa priznať, že som ich zjedla sama! na posedenie :). Takže vlastne máte dve varianty - buď si pripravíte jablkové čipsy, vtedy musíte hmotu roztrieť na tenko alebo použiť menšie množstvo a sušiť to v rúre až dovtedy kým to nie je riadne chrumkavé alebo hmotu necháte v hrubšej vrstve a sušíte tak, aby "cesto" bolo stále ohybné. Odporúčam oba spôsoby! :)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste