Vypracujeme hladké cesto a odložíme zabalené do chladničky na pol hodinu.
Potom cesto vyvaľkáme do formy a pečieme pri 180 °C, kým začne chytať farbu.
Plnka:
Želatínu dáme napučať do vody a rozpustíme ju.
Pridáme arómu.
Salko zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a primiešame roztopenú želatínu.
Zmes nalejeme na cesto do formy a dáme stuhnúť do chladničky. (Ja som použila len 10 g želatíny mysliac si, že bude stačiť, ale plnka sa mi roztekala...)
Broskyňové želé:
Zatiaľ, kým sa salková plnka chladí v chladničke, urobíme si želé.
Broskyne rozmixujeme so šťavou a vmiešame želé.
Uvaríme podľa návodu na obale a vylejeme na stuhnutú bielu plnku.
Dáme do chladničky dobre stuhnúť, ozdobíme kúskami broskýň a potom už len dobrú chuť!
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste