NajRecept.sk Torty Broskyňová torta so salkom
Broskyňová torta so salkom
Recept Broskyňová torta so salkom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

moj sladky svet    ·   14.12.2013

Broskyňová torta so salkom

Suroviny

Cesto:

150 g
hladká múka
75 g (alebo margarín)
maslo
30 g
práškový cukor
1 PL
voda

Plnka:

1 balenie (cca 400 g)
salko
200 ml
šľahačková smotana
14 g
plátková želatína
0,5 dl
voda
môžeme nahradiť citrónovou šťavou
citrónová aróma

Broskyňové želé:

500 ml (broskyne aj so šťavou)
broskyňový kompót
2 balenia
bezfarebné tortové želé
Postup receptu
Vytlačiť
Cesto: 
  1. Vypracujeme hladké cesto a odložíme zabalené do chladničky na pol hodinu.

  2. Potom cesto vyvaľkáme do formy a pečieme pri 180 °C, kým začne chytať farbu.

Plnka:

  1. Želatínu dáme napučať do vody a rozpustíme ju.

  2. Pridáme arómu.

  3. Salko zmiešame s vyšľahanou šľahačkou a primiešame roztopenú želatínu.

  4. Zmes nalejeme na cesto do formy a dáme stuhnúť do chladničky. (Ja som použila len 10 g želatíny mysliac si, že bude stačiť, ale plnka sa mi roztekala...)

Broskyňové želé: 

  1. Zatiaľ, kým sa salková plnka chladí v chladničke, urobíme si želé.

  2. Broskyne rozmixujeme so šťavou a vmiešame želé.

  3. Uvaríme podľa návodu na obale a vylejeme na stuhnutú bielu plnku.

  4. Dáme do chladničky dobre stuhnúť, ozdobíme kúskami broskýň a potom už len dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár