Z mlieka odoberieme 2 dcl a dáme doňho droždie, 1 lyžicu cukru a urobíme kvások.
Olej, vajcia, cukor vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva, mlieko a kvások. Zamiesime a necháme nakysnúť.
Na doske urobíme z cesta valec, rozdelíme ho na 7 dielov, ktoré postupne rozvaľkáme do kruhu a porežeme na osminky.
Plníme ľubovoľnou plnkou (tvarohová, maková alebo slivkový lekvár).
Naplnené cesto stáčame od najväčšej časti k najmenšej. Rohlíčky poukladáme na vymastený plech, prikryjeme ich a necháme aspoň 30 minút kysnúť. Potom ich potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme cca 15-20 minút pri teplote 200 °C -220 °C (do zlatista - v priebehu pečenia ich treba sledovať, aby sa nám nespálili)
Po vybratí z rúry ich potrieme cukrovou vodou (1 šálka čistej vody, 1 lyžica cukru), aby nám pekne zmäkli. Prikryjeme ich a necháme vychladnúť.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste