NajRecept.sk Polievky Zeleninový vývar Vegetariánsky boršč
Vegetariánsky boršč
Recept Vegetariánsky boršč
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Boršč je obľúbená polievka v ruskej a ukrajinskej kuchyni. Základ tvorí mäsový vývar, červená repa a zelenina. Ja som sa však rozhodla urobiť vegetariánsku verziu a namiesto mäsa som pridala údený tempeh.

Spinava kuchyna je s    ·   29.11.2013

Vegetariánsky boršč

Boršč je obľúbená polievka v ruskej a ukrajinskej kuchyni. Základ tvorí mäsový vývar, červená repa a zelenina. Ja som sa však rozhodla urobiť vegetariánsku verziu a namiesto mäsa som pridala údený tempeh.

Suroviny
1 ks
tempeh
4 veľké kusy
zemiaky
1 veľký kus (cvikla)
červená repa
1 ks
červená cibuľa
3 menšie kusy
mrkva
1 veľký ks
petržlen
7 dl fľaša
kyslá kapusta
4 strúčiky
cesnak
1 dl
slnečnicový olej
voda
soľ
mleté čierne korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv si očistíme a na kocky nakrájame všetku zeleninu (okrem cesnaku, ten necháme v celku).

  2. Do veľkého hrnca si nalejeme olej a na miernom plameni ho zohrejeme.

  3. Pridáme celé (očistené) strúčiky cesnaku a chvíľu opekáme, následne pridáme na kocky nakrájaný tempeh a necháme ho asi 5 minút pražiť.

  4. Potom pridáme postupne cibuľu, mrkvu, petržlen, cviklu a zemiaky a všetko spolu na miernom ohni pražíme cca 10 minút.

  5. Pridáme kyslú kapustu, zalejeme vodou tak aby bola zelenina ponorená a privedieme k varu.

  6. Osolíme a okoreníme a varíme kým nie je zelenina mäkká (cca 1 hodina).

  7. Môžeme podávať ozdobené kyslou smotanou a kôprom.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár