Boršč je obľúbená polievka v ruskej a ukrajinskej kuchyni. Základ tvorí mäsový vývar, červená repa a zelenina. Ja som sa však rozhodla urobiť vegetariánsku verziu a namiesto mäsa som pridala údený tempeh.
Boršč je obľúbená polievka v ruskej a ukrajinskej kuchyni. Základ tvorí mäsový vývar, červená repa a zelenina. Ja som sa však rozhodla urobiť vegetariánsku verziu a namiesto mäsa som pridala údený tempeh.
Najprv si očistíme a na kocky nakrájame všetku zeleninu (okrem cesnaku, ten necháme v celku).
Do veľkého hrnca si nalejeme olej a na miernom plameni ho zohrejeme.
Pridáme celé (očistené) strúčiky cesnaku a chvíľu opekáme, následne pridáme na kocky nakrájaný tempeh a necháme ho asi 5 minút pražiť.
Potom pridáme postupne cibuľu, mrkvu, petržlen, cviklu a zemiaky a všetko spolu na miernom ohni pražíme cca 10 minút.
Pridáme kyslú kapustu, zalejeme vodou tak aby bola zelenina ponorená a privedieme k varu.
Osolíme a okoreníme a varíme kým nie je zelenina mäkká (cca 1 hodina).
Môžeme podávať ozdobené kyslou smotanou a kôprom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste