Vôbec nebudem preháňať ak poviem že po tomto recepte som pokukávala už dobré 3 roky a vždy ma niečo odradilo (ako obvykle:) Keď som dopiekla túto úžasnú preúžasnú bábovečku nadávala som sama sebe že som stratila 3 roky dokonalého pôžitku. Bábovečka je proste úžasná. A s jahodovým coulis je fenomenálna. Pre mňa osobne to bola dobrá zmena po už dlhodobo zaužívanej čokoládovej bábovke, ktorá nám už všetkým liezla hore krkom. Ak premýšľate nad tým čo to je to jahodové coulis, dovoľte mi povedať že to je až smiešne jednoduchá jahodová omáčka. Áno presne tak. Smiešne jednoduchá ale VYNIKAJÚCA. Ktorú keď napríklad prelejete cez letné ovocie, pridáte šľahačku a môžme sa baviť o ovocnej polievke. Keď túto coulis rozmixujete a pretlačíte cez sitko bude dosť riedka ale je potrebne ju dať do chladu kde vám postupne zhustne.
Vôbec nebudem preháňať ak poviem že po tomto recepte som pokukávala už dobré 3 roky a vždy ma niečo odradilo (ako obvykle:) Keď som dopiekla túto úžasnú preúžasnú bábovečku nadávala som sama sebe že som stratila 3 roky dokonalého pôžitku. Bábovečka je proste úžasná. A s jahodovým coulis je fenomenálna. Pre mňa osobne to bola dobrá zmena po už dlhodobo zaužívanej čokoládovej bábovke, ktorá nám už všetkým liezla hore krkom. Ak premýšľate nad tým čo to je to jahodové coulis, dovoľte mi povedať že to je až smiešne jednoduchá jahodová omáčka. Áno presne tak. Smiešne jednoduchá ale VYNIKAJÚCA. Ktorú keď napríklad prelejete cez letné ovocie, pridáte šľahačku a môžme sa baviť o ovocnej polievke. Keď túto coulis rozmixujete a pretlačíte cez sitko bude dosť riedka ale je potrebne ju dať do chladu kde vám postupne zhustne.
Rúru si predhrejeme na 170°C.
Bábovkovú formu si namastíme a vysypeme mukou.
Maslo a cream cheese si pomocou elektrického mixéra rozmixujeme do hladka.
Pridáme si cukor a mixujeme až to bude jemnučké a nadýchané cca 5 min.
Pridáme si vajíčka (vždy iba po jednom a zakaždým to dobre rozmixujeme),vanilku a preosiatu múku.
Ak používate nesolené maslo kľudne môžte pridať i štipku soli .
Cesto si vylejeme do bábovkovej formy a dáme piecť na 1 1/4 hodiny.
Po vybratí z rúry necháme vychladnúť aspoň 20 min a vyklopíme.
Jahodové coulis:
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste