NajRecept.sk Zdravé recepty Šťuka na tymiáne
Šťuka na tymiáne
Recept Šťuka na tymiáne
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

So šalátom z cukrového hrášku, póru a cherry paradajok. Mali sme ju na obed v nedeľu, chytil ju syn a merala 76 cm. Krásny úlovok :-)

S varechou v ruke    ·   7.11.2013

Šťuka na tymiáne

So šalátom z cukrového hrášku, póru a cherry paradajok. Mali sme ju na obed v nedeľu, chytil ju syn a merala 76 cm. Krásny úlovok :-)

Suroviny
(alebo iná ryba)
šťuka
tymián
olivový olej
soľ

Šalát:

cukrový hrášok
pór
cherry paradajky
zelená petržlenová vňať
oriešok
masla
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Očistenú šťuku som nakrájal na porcie, dobre som ju posolil a natrel olivovým olejom.

  2. Každý kúsok som ochutil tymiánom, použil som sušený.

  3. Rybku som položil kožou dolu na plech, na papier a dal som ju do vyhriatej rúry asi na 20 minút pri cca 180°C a hneď som zapol aj gril.

  4. Z cukrového hrášku som odkrojil konce a na oriešku masla som ho jemne prehrial, len asi 2-3 minútky.

  5. Potom som pridal nakrájaný pór, aby sa aj on zoznámil s maslom, tiež len na minútku.

  6. Potom som hrášok s pórom posolil a pridal som ho do misy k nakrájaným cherry paradajkám s petržlenovou vňaťou.

  7. Ozdobil som kúskom citróna a nezabudnite, že k rybke sa výborne hodí aj suché biele.

  8. Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár