Do šalátovej misy preosejte múku so štipkou soli.
Premiešajte ju s 80 g cukru a uprostred urobte jamku.
V hrnčeku rozdrobte droždie, pridajte zvyšný cukor, tri lyžice vlažného mlieka a umiešajte kašičku.
Nalejte ju do jamky a nechajte vzísť kvások; doprajte mu aspoň štvrť hodiny.
Medzitým pokrájajte marcipán.
Zamiesiť cesto
Rozohrejte maslo a nechajte ho trochu vychladnúť, aby bolo vlažné, ale nie horúce.
Potom ho spolu so žĺtkami a škoricou pridajte do jamky v múke.
Podľa potreby prilievajte mlieko a dôkladne vypracujte vláčne cesto.
Vráťte do misy, zakryte utierkou a nechajte v teple kysnúť.
Zapracujte suché plody.
Mandle nahrubo nasekajte.
Spolu s kandizovaným ovocím a nakrájaným marcipánom je vmiešajte do vykysnutého cesta a ešte raz ho premieste.
Na pomúčenej doske z neho vyvaľkajte placku hrubú asi tri centimetre.
Dlhšie strany prehnite do stredu a mierne pritlačte.
Štólu preneste na plech a nechajte ešte asi štvrť hodiny kysnúť.
Rúru rozpáľte na 200 ° C a pečte štólu asi desať minút.
Potom znížte teplotu na 160 ° C a dopekajte dozlata.
Ak je naozaj upečená, zistíte pomocou špajdle: keď zostane po vytiahnutí suchá, máte hotovo.
Aby sa štóla nepripálila, prikryte ju asi v polovici pečenia alobalom.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste