Zažívam krásny začiatok novembra, tak mám chuť aj veľa vypekať (aj keď by som sa mala skôr viac učiť už). Nič slivkové zatiaľ na blogu nemám, tak som sa rozhodla vymyslieť dačo jednoduché, chutné a inšpirovala ma moja milovaná babka.
Zažívam krásny začiatok novembra, tak mám chuť aj veľa vypekať (aj keď by som sa mala skôr viac učiť už). Nič slivkové zatiaľ na blogu nemám, tak som sa rozhodla vymyslieť dačo jednoduché, chutné a inšpirovala ma moja milovaná babka.
Tvaroh dáme do misky, pretlačíme vidličkou.
Pridáme mlieko, olej, 50 g cukru a balík vanilkového cukru, premiešame.
Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k tvarohovej zmesi, vypracujeme cesto.
Rúru predhrejeme na 170 °C, tortovú formu 24 cm poriadne vymastíme maslom.
Cesto rozvaľkáme na kruh väčší ako forma (mne to išlo perfektne, ani múku som nemusela použiť na dosku a vôbec sa nelepilo) a uložíme do tortovej formy tak, aby cca do polovice bokov formy bolo cesto.
Posypeme mandľovými lupienkami a mletými orechmi.
Slivky umyjeme a nakrájame na štvrtiny, uložíme na orechovo-mandľovú vrstvu.
100 g cukru vymiešame ručnou metličkou so žĺtkom – bude mať krupicovitú konzistenciu – a posypeme vrch koláča.
Dáme piecť na 35-40 min., po 20 minútach prikryjeme vrch papierom na pečenie, aby neprihorelo.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste