NajRecept.sk Torty Piškótové cesto
Piškótové cesto
Recept Piškótové cesto
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

Odkedy som sa dostala k tomuto receptu, takmer všetky piškóty pečiem podľa neho. Cesto je mäkkučké a naozaj výborné. Používam ho do koláčov, rolád i toriet. Či použijete hladkú alebo polohrubú múku, je na vás. Ja osobne v tom nevidím rozdiel a používam obidve. A ak z neho budete piecť roládu, použite len jednu lyžicu oleja. Podľa tohto receptu môžeme upiecť aj kakaovú alebo orechovú piškótu pridaním uvedených surovín. Suroviny sú na veľký plech 30 x 40 cm.

moj sladky svet    ·   5.11.2013

Piškótové cesto

Odkedy som sa dostala k tomuto receptu, takmer všetky piškóty pečiem podľa neho. Cesto je mäkkučké a naozaj výborné. Používam ho do koláčov, rolád i toriet. Či použijete hladkú alebo polohrubú múku, je na vás. Ja osobne v tom nevidím rozdiel a používam obidve. A ak z neho budete piecť roládu, použite len jednu lyžicu oleja. Podľa tohto receptu môžeme upiecť aj kakaovú alebo orechovú piškótu pridaním uvedených surovín. Suroviny sú na veľký plech 30 x 40 cm.

Suroviny
5 ks
vajce
180 ml (nie gramov!)
kryštálový cukor
250 ml (nie gramov!)
múka
1/2 balenia
vanilkový cukor
1/2 balenia
prášok do pečiva
3 PL
olej
Postup receptu
Vytlačiť

Ja cesto robievam iným spôsobom, ako nájdete v mnohých receptoch. Nešľahám osobitne žĺtka s cukrom atď. a nakoniec pridávam sneh. Šľahám všetko spolu. Je s tým menej "roboty", ako sa hovorí. A výsledok vás určite nesklame.

  1. Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a postupne k nim prišľaháme cukor.

  2. Potom za stáleho šľahania pridáme žĺtka a dobre vyšľaháme.

  3. Pridáme zvyšné suroviny, ale už nešľaháme, len zľahka premiešavame cesto varechou.

  4. Nalejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme.

  5. Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár