Odkedy som sa dostala k tomuto receptu, takmer všetky piškóty pečiem podľa neho. Cesto je mäkkučké a naozaj výborné. Používam ho do koláčov, rolád i toriet. Či použijete hladkú alebo polohrubú múku, je na vás. Ja osobne v tom nevidím rozdiel a používam obidve. A ak z neho budete piecť roládu, použite len jednu lyžicu oleja. Podľa tohto receptu môžeme upiecť aj kakaovú alebo orechovú piškótu pridaním uvedených surovín. Suroviny sú na veľký plech 30 x 40 cm.
Odkedy som sa dostala k tomuto receptu, takmer všetky piškóty pečiem podľa neho. Cesto je mäkkučké a naozaj výborné. Používam ho do koláčov, rolád i toriet. Či použijete hladkú alebo polohrubú múku, je na vás. Ja osobne v tom nevidím rozdiel a používam obidve. A ak z neho budete piecť roládu, použite len jednu lyžicu oleja. Podľa tohto receptu môžeme upiecť aj kakaovú alebo orechovú piškótu pridaním uvedených surovín. Suroviny sú na veľký plech 30 x 40 cm.
Ja cesto robievam iným spôsobom, ako nájdete v mnohých receptoch. Nešľahám osobitne žĺtka s cukrom atď. a nakoniec pridávam sneh. Šľahám všetko spolu. Je s tým menej "roboty", ako sa hovorí. A výsledok vás určite nesklame.
Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a postupne k nim prišľaháme cukor.
Potom za stáleho šľahania pridáme žĺtka a dobre vyšľaháme.
Pridáme zvyšné suroviny, ale už nešľaháme, len zľahka premiešavame cesto varechou.
Nalejeme na plech s papierom na pečenie a upečieme.
Dobrú chuť!
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste