Karfiol som rozoverieme na menšie ružičky, je skôr hotový a aj marináda ho lepšie poobaľuje.
Ružičky dáme do väčšej misy a najskôr ich poprehadzujeme so suchým korením, lepšie potom drží na karfiole. ( grilovacie korenie si miešam sám, ale môžete použiť zmes korenia, aká vám chutí).
Potom zmiešame olivový olej s citrónovou šťavou, chilli pastou a medom.
Karfiol som prelejeme marinádou a dochutíme lístkami čerstvého tymiánu (s citrónom má neodolateľnú chuť). Dobre som poprehadzujeme, aby sa marináda všade dostala.
Na plechu s papierom na pečenie karfiol ešte dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením. Pečieme asi 34 minút na 180 °C.
Takto upečený karfiol sa podáva so zemiakovou kašou, jarnou cibuľkou a bielym jogurtom. Dobrú chuť :)
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste