Nerobíme tento sviatočný koláč často, iba pre hosti. Oblíž prst je sviatočný koláčik, ktorý je trocha náročnejší a má aj viac kalórii.
Nerobíme tento sviatočný koláč často, iba pre hosti. Oblíž prst je sviatočný koláčik, ktorý je trocha náročnejší a má aj viac kalórii.
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny.
Potom striedavo pridávame studenú vodu, pomleté orechy, múku s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov.
Hmotu vylejeme na vymastený a mukou vysypaný plech.
Pečieme v mierne vyhriatej rúre na teplotu 180 °C počas cca 20 minút.
Upečený koláč necháme vychladnúť.
Plnka:
Žĺtky, cukor, vanilkový cukor a mlieko vyšľaháme na parou do zhustnutia.
Po vychladnutí hmotu spojíme s vyšľahaným maslom a natrieme na vychladnutý koláč.
Na povrch ešte natrieme sneh.
Sneh:
V miske ponorenej do vriaceho vodného kúpeľa vyšľaháme tuhý sneh, potom šľaháme do vychladnutia (vody).
Sneh rovnomerne natrieme na žĺtkový krém.
Povrch koláča posypeme strúhanou čokoládou.
Krájame na rezy alebo kocky.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste