Droždie roztopíme v mlieku a spolu s ostatnými surovinami vymiešame hladké cesto.
Necháme kysnúť, kým zdvojnásobí svoj objem.
Potom ho vyvaľkáme a vykrajujeme kruhy (napr. hrnčekom).
Necháme ešte 20 minút podkysnúť na plechu, do stredu dáme trochu krému a upečieme.
Jablkový krém:
Ošúpané a nakrájané jablká zalejeme vodou, pridáme cukor a škoricu a krátko povaríme.
Rozmixujeme ich.
Bude nám treba 400 ml rozmixovaných jabĺk.
Pridáme k nim maizenu a uvaríme hustý krém.
Alternatíva: namiesto jablkovej plnky môžeme použiť tvaroh vymiešaný s cukrom a škoricou alebo lekvár.
Dobrú chuť!
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste