NajRecept.sk Mäso Mleté mäso Koložvárska kapusta
Koložvárska kapusta
Recept Koložvárska kapusta
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa

moj sladky svet    ·   5.11.2013

Koložvárska kapusta

Suroviny
500 g (miešané hovädzie a bravčové)
mleté mäso
2 poháre
ryža
1 kocka
bujón
300 g
kyslá kapusta
1 ks
cibuľa
1 väčší strúčik
cesnak
trochu
cukor
trochu
soľ
červená paprika mletá
3 - 4 PL
kyslá smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Ryžu uvaríme s kockou bujónu.

  2. Mäso opečieme na troche oleja spolu s nakrájanou cibuľou (trochu si necháme do kapusty) a cesnakom, osolíme a na konci praženia posypeme paprikou.

  3. Odloženú cibuľu opražíme na troche oleja a pridáme kyslú kapustu.

  4. Osolíme ju, osladíme, podlejeme vodou a posypeme paprikou. Podusíme niekoľko minút.

  5. Do zapekacej misy nasypeme ryžu, pridáme opečené mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a udusenú kapustu.

  6. Premiešame, aby boli všetky ingrediencie zastúpené všade rovnomerne. Vrch zarovnáme vareškou a trochu popritláčame.

  7. Potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a posypeme červenou paprikou.

  8. Zapečieme v rúre, kým okraje začnú chytať farbu.

  9. Podávame so zemiakovou kašou alebo samé

    .
  10. Dobrú chuť!

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár