Ryžu uvaríme s kockou bujónu.
Mäso opečieme na troche oleja spolu s nakrájanou cibuľou (trochu si necháme do kapusty) a cesnakom, osolíme a na konci praženia posypeme paprikou.
Odloženú cibuľu opražíme na troche oleja a pridáme kyslú kapustu.
Osolíme ju, osladíme, podlejeme vodou a posypeme paprikou. Podusíme niekoľko minút.
Do zapekacej misy nasypeme ryžu, pridáme opečené mäso aj so šťavou, ktorú si pustilo a udusenú kapustu.
Premiešame, aby boli všetky ingrediencie zastúpené všade rovnomerne. Vrch zarovnáme vareškou a trochu popritláčame.
Potrieme tenkou vrstvou kyslej smotany a posypeme červenou paprikou.
Zapečieme v rúre, kým okraje začnú chytať farbu.
Podávame so zemiakovou kašou alebo samé
.Dobrú chuť!
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste