Najskôr ovocné pyré - triedila som marhule, a jednoducho tie, ktoré by už asi nemohli ísť na výstavu som pokrájala na menšie kúsky a s tyčovým robotom som ich prepasírovala na pyré. Nepridávala som žiadne sladidlo ani cukor, od prírody mi prišli sladké akurát.
Zmiešala som suché suroviny - múku, škoricu, sódu a soľ.
Vyšľahala som maslo s cukrom a pridala som postupne po jednom vajíčku.
Do základu som postupne primiešala suchú zmes a nakoniec som zľahka primiešala ovocné pyré.
Cesto som vyliala do vymastenej menšej koláčovej formy, na vrch som ešte nasypala čokoládu a orechy a pri 175 stupňoch som nechala piecť cca 40 minút.
Koláč som nasla na krásnom blogu little cooking diary, ale upravila som si ho na aktuálne podmienky svojich zásob v kuchyni :
namiesto horkej čoko som dala bielu,
namiesto kakaa do cesta šla škorica,
namiesto malinového pyré som dala čerstvé marhuľové
a namiesto vlašských orechov som dala mandle.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste