Krásnu jeseň vonku máme. A ku krásnej jeseni patrí aj jedno z naj ovocia- jablká. Príroda nám dopriala a ja som zásobovaná týmito voňavými šťavnatými symbolmi jesene zo všetkých strán. Tak som si dala taký menší cieľ- vyskúšam všetky recepty na jablkové koláče, ktoré sa mi budú páčiť. Začala som týmto, a pokračujem ďalej ...
Krásnu jeseň vonku máme. A ku krásnej jeseni patrí aj jedno z naj ovocia- jablká. Príroda nám dopriala a ja som zásobovaná týmito voňavými šťavnatými symbolmi jesene zo všetkých strán. Tak som si dala taký menší cieľ- vyskúšam všetky recepty na jablkové koláče, ktoré sa mi budú páčiť. Začala som týmto, a pokračujem ďalej ...
Jablká som ošúpala, zbavila jadierok a nakrájala na kúsky.
Dala som ich do hrnca spolu s s citrónovou šťavou, lyžicou hnedého cukru a nechala dusiť cca 5 minút.
Zmiešala som múku, muškátový oriešok, škoricu a prášok do pečiva.
V miske som vymiešala cukor s vajíčkami, pridala som smotanu a primiešala múkovú zmes a všetko som spojila do voňavého základu.
Cesto som vyliala do vymastenej a múkou vysypanej formy, navrch som dala jablká a nakoniec som na koláč dala posýpku a mandle.
Pri 180 stupňoch som nechala koláč piecť 40 minút.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste