Instantnú polentu si uvaríme podľa návodu na obale, ale ak by náhodou nebol návod na obale tak postup je nasledovný:
Do hrnca si dáme variť 1,2 l vody, keď začne vrieť tak postupne prisypeme 250 g instantnej polenty.
Plameň zoslabíme, po celý čas miešame. Instatná polenta je hotová za 3 minúty.
Do uvarenej polenty pridáme nakrájané sušené paradajky (aj trošku oleja z nich), trochu olivového oleja, kúsok masla, osolíme a opepríme.
Dobre premiešame a vylejeme do menšieho pekáča vystlaného papierom na pečenie.
Necháme vychladnúť a stuhnúť (trvá to asi hodinku).
Cesnak si nakrájame na plátky.
Nastrúhame si zázvor a obe prísady hodíme na panvicu s rozohriatym olivovým olejom (panvicu majte na miernom ohni).
Pridáme nakrájaný pór, trošku zosilíme plameň a restujeme pokiaľ pór trocha zmäkne.
Potom pridáme sójovú omáčku, v krátkosti prehrejeme a odstavíme.
Vychladnutú a stuhnutú polentu si nakrájame na kocky (alebo akýkoľvek iný tvar) a opečieme do zlatista z oboch strán na panvici s dvoma lyžicami olivového oleja.
Urobíme si volské oko, tak aby žĺtko bolo tekuté a opražíme si plátky slaninky.
Na tanier dáme polentu, na ňu pór, volské oko a slaninky.
Ozdobíme pažítkou alebo žeruchou.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste