Z prvých piatich surovín vypracujeme cesto, uložíme do chladničky na 20 minút.
Potom vyberieme, rozvaľkáme na kruh a uložíme do vymastenej koláčovej formy (30 cm).
Popicháme vidličkou a dáme piecť na 15 min pri 180°C.
Po upečení vyberieme a potrieme poriadne džemom.
Žĺtka vyšľaháme s kryštálovým a vanilkovým cukrom.
Pridáme kakao, smotanu na šľahanie.
Orechy pomiešame s múkou a kypriacim práškom a pridáme do zmesi spolu s rumom.
Bielka vyšľaháme do tuha a opatrne primiešame k plnke.
Nanesieme na džemom potretý korpus a dáme piecť na pol hodinu.
Po upečení a vychladnutí nanesieme na vrch čokoládovú polevu a posypeme mletými orechmi.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste