Polievka je gro v našom jedálničku. Každý deň musí byť na obed polievka, ináč to nie je obed. A občas aj na večeru! Čí už krémové, mäsové, zeleninové, strukovinové, na kyslo, všetky majú u nás miesto (okrem klasickej mliečnej :D). Tu je recept na jednu jesennú zeleninovú polievku, ktorá poteší bruško i dušu :)
Polievka je gro v našom jedálničku. Každý deň musí byť na obed polievka, ináč to nie je obed. A občas aj na večeru! Čí už krémové, mäsové, zeleninové, strukovinové, na kyslo, všetky majú u nás miesto (okrem klasickej mliečnej :D). Tu je recept na jednu jesennú zeleninovú polievku, ktorá poteší bruško i dušu :)
Najemno si nastrúhame jednu mrkvu a jeden petržlen.
Do hrnca pridáme olej, nastrúhanú mrkvu a petržlen a na miernom ohni pražime, kým olej chytí od mrkvy peknú žltú farbu.
Pridáme celú (očistenú, ale nie nakrájanú) cibuľu a celé očistené strúčiky cesnaku a celé čierne a nové korenie.
Keď začne cesnak rozvoniavať pridáme nadrobno nakrájanú mrkvu, petržlen aj zeler (ja zeler nemám rada, dávam ho iba pre chuť, takže stačí ak ho prekrojíte na polku, je to na vás), zemiaky, karfiol a prisypeme jednu čajovú lyžičku bylinkovej soli a sladkej papriky.
Pražíme asi 5 minút, nakoniec pridáme nakrájaný pór, premiešame a zalejeme vodou.
Keď nám polievka začne vrieť pridáme pohánku a varíme, kým pohánka nie je hotová. Podľa chuti ešte dosolíme.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste