Tento koláčik je šťavnatý a mäkkučký. Síce višniam už skončila sezóna, no našťastie mám nejaké zavarené doma v zásobe. V staršom čísle časopisu F.O.O.D som našla tento jednoduchý a chutný recept, ktorý vám ihneď pripomenie leto. :)
Tento koláčik je šťavnatý a mäkkučký. Síce višniam už skončila sezóna, no našťastie mám nejaké zavarené doma v zásobe. V staršom čísle časopisu F.O.O.D som našla tento jednoduchý a chutný recept, ktorý vám ihneď pripomenie leto. :)
Višne scedíme, vykôstkujeme, dáme do misky a zalejeme potrebným množstvom rumu. Necháme odstáť.
Žĺtky oddelíme od bielkov.
Do misy k žĺtkom pridáme cukor a dobre vyšľaháme.
Maslo si rozpustíme a necháme ho trochu vychladiť.
Horkú čokoládu si najemno nastrúhame, pridáme ju k žĺtkom a cukru, pridáme cca polovicu mandlí a opäť vyšľaháme.
Pridáme vychladnuté maslo, strúhanku a premiešame.
V druhej miske si ušľaháme tuhý sneh z bielkov, ktoré opatrne zapracujeme do pripravenej hmoty.
Cesto rozotrieme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy.
Navrch rozložíme višne a posypeme zvyšnými mandľami.
Pečieme na 180 °C asi 30 minút.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste