Maslo nakrájajte na kocky a spracujte s ostatnými surovinami na pevné cesto (pracujte rýchlo, aby maslo nepovolilo).
Cesto nechajte v chlade niekoľko hodín alebo cez noc odpočinúť.
Pred spracovaním ho nechajte dôjsť na izbovú teplotu.
Potom z neho odkrajujte kúsky; najbežnejší spôsob je vytvárať valčeky a tie potom ohnúť do tvaru rožkov.
Rúru predhrejte na teplotu 180 ° C, teplovzdušnú na 160 ° C.
Rohlíčky klaďte na plech a pečte približne 12-15 minút, podľa výkonnosti rúry.
Po upečení ich nechajte na plechu krátko vychladnúť a potom ich, ešte teplé, obaľujte vo vanilkovom cukre.
Tipy:
Do rohlíčkov sa používajú lieskové oriešky aj mandle, ale zo všetkých najvýraznejšie chuť majú vlašské orechy. Olej, ktorý obsahujú, cesto navyše výrazne zvláčni.
Keď vám dôjde hladká múka, pokojne použite polohrubú.
Iné ako teflónové plechy pred pečením rozhodne vymažte alebo ich vyložte papierom na pečenie alebo špeciálnou fóliou.
Cesto potrebuje pred spracovaním zvláčnieť, ale nie úplne zmäknúť. Rohlíčky sa najlepšie tvarujú (a nepraskajú) z cesta polotuhého - z príliš mäkkého by ste nevytvarovali nič.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste