Cesto:
V miske nad parou vymiešame do zhustnutia (asi 15 minút) cukor, tuk, vajcia, med, trocha škorice a zopár klinčekov.
Potom dôkladne vmiešame polohrubú múku a nakoniec ešte teplú hmotu na doske zmiesime s hladkou múkou a sódou bikarbónou.
Cesto rozdelíme na 3 časti a rozvaľkáme ma pomúčenej doske na tenké plátky.
Pomocou valčeka prenesieme cesto na vymastený a múkou vysypaný plech (alebo na mastný papier).
Každý plát pečieme v rúre samostatne 5 minút pri teplote 180 °C.
Plnka:
Z mlieka, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme puding.
Vychladíme. Počas chladnutia ho občas zamiešame.
Maslo s cukrom a rumom vymiešame a zapracujeme doň vychladnutý puding.
Tri platy potrieme krémom a štvrtý polejeme čokoládou.
Takto pripravený múčnik necháme odstáť asi 8 hodín.
Potom krájame na rezy.
Každý deň najlepšie recepty a články
Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte
Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste